lauantai 6. maaliskuuta 2010

Loppuviikon kuulumisia

Eilen päästiin tekemään juttuja kisamusaan. Se sujui hyvin ja oli kivaa, kun ei tarvinnut enää laskea. Ääni kaipasikin jo lepoa!

Kisamusa on aika paljon uudistunut, kun suurinta osaa kappaleista oli käytetty jo kaksissa kisoissa. Uusilla musilla saa vähän uutta ilmettä ohjelmaan, joka on pitkälti sama kuin edellisissä kisoissa. Tytöt rupesivat tosin eilen protestoimaan, että stunttisarjojen musaa ei saa vaihtaa, joten miksasin sen vanhan nyt tänä aamuna sinne takaisin.

Torstaina tehtiin huutoa ja akrobatiaa. Huuto saatiin hyvälle mallille ja ehdittiin tehdä monta kertaa kokonaan läpi. Pyramidit ja stuntit ovat pääosin vanhoja tuttuja, joten edes uudet paikat eivät hidastaneet niiden kokeilemista. Stunttien edessä olevat paikaltaan voltit tuottivat vaikeuksia. Volttien tekijöillä on huiskat kädessä, mikä tuo niihin oman haasteensa. Huiskien käyttämistä helpottaa paljon Varsityn hands free gripit, joita meidän seura tilasi viime syksynä uusien huiskien mukana. Niitä käytettäessä huiskat pysyy koko ajan ranteessa kiinni ja esim. stunteissa päällisten on helppo ponnistaa, kun voi pitää pohjien olkapäistä kiinni ihan normaalisti.

Tänään on tarkoitus tehdä ohjelman loppupuolen stuntteja ja pyramideja. Niitä ei ole kokeiltu vielä ollenkaan kisajoukkueen ilmoittamisen jälkeen, on vaan käyty kaikki paikat läpi. Loppupätkään tulee melko vähän muutoksia: stuntit ja heitot pysyy samoina, mutta pyramideissa on vähän jotain uutta.

Sunnuntaina opetellaan kisatanssi, kun treenit on poikkeuksellisesti Yrjönkadun tanssisalissa. Tanssin liikkeitä on muutettu ihan rankalla kädellä, mutta kuviot pysyy pitkälti samoina. Yrjönkadulla on hyvät peilit ja paljon tilaa, joten siellä on hyvä opetella liikkeitä. Seuraavan kerran peilin eteen päästään viikon päästä perjantaina, kun meidän Vierumäen leiri alkaa.


Hansu

5 kommenttia:

  1. Stunttisarjojen vanha musa saa kyllä joistain syystä ihon aina kananlihalle. Liekö syynä se, että kappaleen kuullessa (myös muualla kuin ohjelmassa) alkaa silmissä vilistä täydelliset stunttisarjat.

    VastaaPoista
  2. Löytyiskö noista hands free gripeistä jotain kuvaa, tai tarkempaaa selitystä. Yritin googletella, muttei oikein onnistunut ja jäi vaivaamaan että minkähänlaisia ovat...

    VastaaPoista
  3. En muista löytyykö Varsityn katalogista kuvaa, mutta sieltä kannattaa etsiä, jos jostain.
    Niissä on tarrakiinnitys, jonka avulla ne laitetaan kiinni huiskan keskikapulaan, ja tarralla säädetään myös ranteeseen tulevan lenkin koko.

    Hansu

    VastaaPoista
  4. Varsityn katalogissa näytti olevan kuva hands free gripeistä. Mutta oletteko Hansu kokeilleet jo käytännössä, eli kuinka nopeaa on gripin laittaminen ja miten toteutatte sen ohjelmassa?
    Saija

    VastaaPoista
  5. Ne oli käytössä SM-kisoissa eli testattu on. Niiden laittamiseen menee muutama sekunti, mutta pois ottaminen on tosi nopeeta. Varsinkin kun ohjelma alkaa huudolla, ne toimii oikein hyvin.
    Ranteeseen tuleva lenkki on joustavaa materiaalia, mikä helpottaa niiden käyttämistä tosi paljon ja tekee niistä mukavat.


    Hansu

    VastaaPoista